INNOVATÖR UPPFINNARE

Skivsågställning

Denna utmärkta produkt har försäljningsmässigt blivit en flopp
Hur gör man en marknadsundersökning på en ny produkttyp ????

Det första uppdraget jag tog mig an som egenföretagare 1994 var att utveckla en lätt och mobil anordning för att såga till spånskivor. Det var Bjarne Isaksen vid Tool Box i Vårgårda som var helt övertygad om att ifall man kan ta fram en lätt och mobil skivsåg så kommer snickarfirmorna att köpa den i stället för att som idag ligga och krypa på golvet.
Förste september var det premiärvisning av sågställningen på Svenska Mässan i Göteborg (se bilden till höger). Men något drag har det aldrig blivit. I samma lokal visades stora tunga sågställningar för fast installation till möbelindustri mm. Dessa sågställningarna hade ett pris av 100.000:- Kr och uppåt, att jämföra med vårt pris på 6.000:- Kr. Bjarne har senare haft med den på Hannovermässan världens största järnhandelsmässa, men utan framgång.
Som uppfinnare måste man vara väldigt självkritisk, det som kan verka så bra kan vara helt fel för den man tänkt produkten till.

Fotnot

Produktionen är nerlagd, men jag har rätt att börja tillverka och sälja den om jag vill.
Om du som läsare av detta känner dig manad att försöka övertyga kunder om produktens förträfflighet så hör av dig. Alla verktyg, svetsfixturer mm finns kvar klart att återuppta produktionen om intresse finns.

Startsida